برای خواننده شدن چقدر باید هزینه کرد؟

هزینه ی خواننده شدن چقدره؟ چگونه خواننده ی مشهوری بشم؟ چقدر باید پول داشته باشم تا خواننده شم؟ این سوال ها از دیر باز سوالات مهمی برای همه ی خوانندگان تازه کار و مبتدی دغدغه ی بزرگی بوده و حتی خیلی از اون ها فکر می کنن که اگه پول هنگفتی نداشته باشن کار تمام هستش و باید تمام این رویا رو کنار بذارن و یا بعضی از اون ها برعکس این موضوع فکر می کنن و به خودشون میگن حالا که یک پول بزرگی داریم پس حتما مشهور و معروف می شیم و در خوانندگی موفق خواهیم بود و  در آینده نزدیک سوپر استار خواهیم بود؛ در صورتی که هر دو طرز تفکر از طرف صاحب نظران حوزه ی موسیقی و هنرمندان بزرگ اشتباه  و رد شده هستش. استعداد و تلاش و هنر و پشتکار و مطالعه و هزینه کردن و تایم گذاشتن همه و همه کنار هم نتیجه بخش هستش

مراحل خوانندگی

خواننده شدن به طور کلی به سه مرحله تقسیم میشه:

  • داشتن صدای خوب
  • آموزش
  • تولید و پخش اثر

 

قدم اول : از کجا بفهمم صدام خوبه ؟

یکی از راه های اصلی و مهم برای پاسخ به سوال چگونه بفهمیم صدای خوبی داریم این هستش که صدای خودمون رو ضبط کنیم؛ اکثر افراد بعد از این که صدای ضبط شده خودشان رو میشنون صدای خودشان رو دوست ندارن و تمایل به گوش دادن صداشون ندارن؛ دلیل این تفاوت و تغییر صدا این هستش که ما صدای خودمون رو از طریق جمجمه میشنویم اما کسانی که صدای ما رو میشنون اون رو از طریق هوا دریافت میکنن.

پرسش چگونه بفهمیم صدای خوبی داریم جواب های دیگه ای هم داره که میشه به این اشاره کرد که افرادی که ذاتا صدای قشنگی دارن همیشه در حال خووندن هستن و براشون مهم نیست شخصی در کنارشون باشه یا نباشه؛ همچنین این افراد صدای خوب خودشون رو بسیار میپسندن و دوست دارن.

از دیگر پاسخ های سوال چگونه بفهمیم صدای خوبی داریم این هستش که قبلا سازی رو یاد گرفتید یا به نواختن ساز علاقمند هستید؛ اگه شما تنها برای وقت گذراندن آهنگ گوش نمیدید و به خوانندگان و نوازندگان علاقمند هستید و در مورد این افراد با دوستاتون صحبت میکنید، استعداد و علاقه به موسیقی در شما به طور زیادی وجود داره.

اگه علاقمند به نوازندگی یا خوانندگی باشید به صدای سازی که میشنوید یا به صدای خواننده ای که آهنگ اون رو گوش میدید با دقت زیادی به اون نگاه و توجه میکنید.

همچنین میتونید یک تست صدا هم بدید تا ما نظر کارشناسی بدیم که صدای شما خوبه یا نه.

قدم دوم : گام های شروع و پیش برد آموزش خوانندگی

  • صداسازی

شاید یکی از بهترین تعاریف از صداسازی و در حقیقت منظور ما از صداسازی در این مقاله رو بشه این‌ طور بیان کرد:

مجموعه‌ای از تمرین‌ها و اقدامات که به ما کمک کنه تا بتونیم حنجره و به‌طورکلی صدامون رو تقویت کنیم و پرورش بدیم.

  • سلفژ

اساس و پایه اصلی موسیقی هم برای نوازندگان و خوانندگان وهم برای آهنگسازان هستش. مباحث مهم سلفژ به دو دسته کلی زیر تقسیم میشه:

خواندن و  تلفظ نت ها

شناخت تمامی علامت ها و قواعد اونها. اگر دقیق تر میخواهید بدانید سولفژ چیست مقاله سولفژ چیست که قبلا نگارش کرده ایم را بخوانید.

قدم سوم : تولید و پخش اثر

گام اول؛ آهنگساز

شاید اولین قدم برای ساخت یک آلبوم یا یک آهنگ پیدا کردن یک آهنگساز باشه. اما سوال این جا هستش که آهنگسازان معمولا چقدر برای کارشان دستمزد ‌می‌گیرن؟ در بازار ساخت موسیقی معمولا آهنگسازان سه رتبه دارن؛ آهنگسازان درجه یک، درجه متوسط و درجه مبتدی! که منطقا دستمزد هر کدوم از این افراد بر طبق تجربه و تواناییشون متفاوت هست.

گام دوم؛ شعر و ترانه و تنظیم آهنگ

بعد از انتخاب آهنگساز نوبت به شعر و ترانه می‌رسه.بعد از سوار کردن شعر روی ملودی و ساخت آهنگ کامل میشه به مرحله بعد وارد شد.

گام سوم؛ استودیو

هزینه‌های استودیو معمولا به صورت ساعتی محاسبه میشه. زمان ساختن یک آهنگ در استودیو بسته به نوع و سازبندی و استفاده از نوازنده و..، متغیر هستش. مثلا ممکن هستش یک قطعه رو ظرف دو ساعت ضبط کرد و در عین حال ممکن ضبط یک قطعه دیگر 10 ساعت یا بیشتر طول بکشه. اما معمولا میانگین ضبط یک آلبوم در استودیو بین 60 تا 120 ساعت زمان می‌بره.

گام چهارم؛ نوازنده

استفاده از نوازنده یکی دیگر از هزینه‌هایی هستش که کسانی می‌خوان خواننده بشن باید متحمل بشن. دستمزد نوازنده هم که قاعدتا بنا بر کیفیت کار او تعریف می‌شه. البته همه ی ترک های موسیقی لزوما نیازی به ساز زنده ندارن و این که ساز زنده روی کار ضبط بشه یا نشه اول بستگی به سلیقه ی صاحب اون اثر یا همون خواننده ی کار داره یا بستگی به نظر تنظیم کننده داره که آیا همین ساز مجازی که روی کار گذاشته شده کافیه یا نیاز به ضبط یک ساز زنده پر احساس و دارای روح هستش.

گام پنجم؛ میکس و مسترینگ

بعد از انجام تمامی مراحل تولید و ضبط موسیقی نوبت به میکس و مسترینگ که بالانس و رفع ایرادهای تکنیکی موزیک هست میرسه.

گام آخر؛ ارشاد

این مراحل که طی شد، آهنگ یا آلبوم آماده شده؛ اما اتفاقا مرحله اصلی کار بعد از آماده شدن اثر هستش! چرا که خواننده باید مراحل گوناگونی رو برای کسب مجوز در راهروهای دفتر موسیقی طی کنه که معمولا هم هزینه بر هستش. البته اگر اثر موفق به کسب مجوز هم شد، باز کار پایان پیدا نکرده و تازه نوبت به بحث تکثیر و پخش و … و البته تبلیغات که نکته کلیدی برای رسیدن به شهرت هستش، می‌رسه.

مافیایی که در صنعت موسیقی فعالیت می کنن

خواننده ها برای دریافت مجوز باید کارهای خود رو به یک سری شرکت هایی که مرتبط با این حوزه هستش ارائه بدن و از طریق این شرکت ها پیگیر کارهای مجوزشون بشن. در این میان شرکت های وابسته که کارهای مجوز هنرمندان رو انجام می دن، یه هزینه ای از خواننده میگیرن که پروسه دریافت مجوز های لازم برای آهنگ اون خواننده رو انجام بدن.

صنعت خانگی موسیقی

با زیاد شدن امکانات کامپیوتری و علاقه افراد فراوان به موسیقی و در دسترس بودن امکانات اون امروزه شاهده تولید کارهای مختلف زیادی هستیم که اکثر اونها رو میشه در مرتبه ضعیف قرار داد.

در دسترس بودن و زیاد شدن فعالیت موسیقیایی به ویژه در قشر جوان و پخش راحت آثار از طریق شبکه های اینترنتی موجب می شه گوش مردم به کارهای ضعیف عادت کنه و توان تشخیص کاری که برای اون زحمت کشیده شده و هزینه شده با کار معمولی رو نداشته باشن.

از همین رو با این مسئله مواجه هستیم که خواننده های نامی کشور برای اینکه می خوان کار قوی پخش کنن کمتر در این بازار نا به سامان کارهاشون رو عرضه می کنن.

برای پخش از تلوزیون باید هزینه کنید!

بسیار از هنرمندان جوان کشور که کارهاشون در چارچوب قوانین وزارت ارشاد ساخته میشه و مجوز دارن روی این مسئله تاکید دارن که  اگرچه ساختار صدا و سیما تنها با استاندارد های خودش اقدام به پخش موسیقی می کنه اما برخی واسطه ها در صدا و سیما هم در رادیو و هم در تلویزیون برای پخش کارهاشون از اونها طلب پول می کنن که این رقم باتوجه به برنامه و زمان اون متفاوت هستش.

چه زمانی یک آلبوم موفق هستش؟

طبیعتا زمانی میشه گفت آلبوم موفق هستش که بتونه در کنار جلب توجه جامعه و شنیده شدن به فروش برسه، در جامعه ایران با میانگین جمعیت هفتاد و پنج میلیون نفر اگه تعداد دویست هزار آلبوم فروخته بشه که روی هر آلبوم با توجه به قیمت روی جلد به طور میانگین دو هزار تومان سود به دست بیاد، در این صورت با کم کردن هزینه هایی که تهیه کننده برای بسته موسیقی پرداخت کرده میشه گفت حدود دویست میلیون تومان اون به خواننده می رسه  که این رقم برای ساخت آلبوم بعدی و گذران زندگی هنرمند از طریق آلبومش رقم قابل قبولی هستش.

هر چند امروزه خواننده هایی که روی اونها تبلیغ و سرمایه گذاری می شه به سودی تا حدود دو برابر نسبت به عدد مذکور می رسن.

کاربرد مجوز چیه؟ ضروریه یا نه ؟

عده ای به ساخت و پخش کلیپ بدون جواز روی میارن که اتفاقا بسیارهم موثر هستش چون کار در تیراژ بسیار بالا دیده مى شه و مردم بابت تماشاى اون هزینه اى نمى کنن. ضمن اینکه علاوه بر جذابیت هاى شنیدارى، از گیرایى بصرى هم براى جلب مخاطب بهره میگیرن. ویدیو گاهی اوقات میتونه میانبرى باشه براى اینکه یک شبه ره صد ساله طى بشه . اگر روزی هم قرار باشه به بازار مجاز بر گردن باز هم موانعی پیش رو هستش که البته اونها هم تا حدی قابل حل هستش. مثل صبر طولانی برای دریافت مجوز، شعر و موسیقى و حتى خود خواننده، به دلالان موسیقى و بعضى شرکت ها و… حاشیه سازی و اخبار زرد هم در این بازار فعلی می تونه موثر باشه .همچنین در این میان نقش شبکه های اجتماعی رو هم نباید نادیده گرفت. خواسته یا ناخواسته، امروز وابستگی به رسانه های رسمی بسیار کمتر از گذشته هستش . دنیای مجازی برای هر شخص حقیقی فرصتی ایجاد می کنه که تریبون مخصوص به خودش رو در اختیار داشته باشه و بدون ممیزی آثار و افکار خود رو به اشتراک بذاره که دست بر قضا اغلب مورد توجه عموم هم قرار می گیره. حال و هوای جامعه هم نقشی اساسی داره. گاهی حرکت در خلاف جهت آب جواب میده و گاهی برعکس. اونها که تغییرات جامعه رو به موقع متوجه میشن معمولا اقبال بیشتری برای پیشرفت دارن. گاهی رجوع به سنت ها و امروزی کردن اونها هم در تولید و پخش اثر ایجاد جذابیت می کنه.

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها