چگونه موسیقی تمرین کنیم؟

بدون شک، موثرترین راه برای بهبود توانایی های شما به عنوان یک نوازنده تمرین اصولی موسیقی هستش. در دنیای کنونی با پیشرفت تکنولوژی زندگی افراد به سمتی کشیده شده که می خوان با کمترین وقت بیشترین نتیجه رو کسب کنن و یا به اصطلاح دیگه دنبال لذت فوری از فعالیت های روزمره خود هستن.این امر باعث می شه اهمیت تمرین مستمر موسیقی رو فراموش کنن.هرچند راه میانبری برای فرار از این تمرینات نیست. ولی ما در این مقاله سعی کردیم با راه حل هایی مناسب در این مقاله، باعث مفید شدن تمرین موسیقی شما برای پیشرفت مهارت های نوازندگی و لذت بردن از تمرین بشیم. تمرینات بیشتر باعث تسلط بیشتر شما بر نت های موسیقی  خواهد شد.

مدت زمان مناسب برای تمرین موسیقی

اولین سوالی که ممکن هستش شما با اون مواجه بشید این که چه مقدار زمان رو باید صرف تمرین های موسیقی کنید. صادقانه ترین پاسخ این هستش که «هر چه زودتر، بهتر». با این وجود، همه ما تعهدات و مسئولیت های خارج از دنیای موسیقی رو داریم، بنابراین گاهی اوقات ممکن هستش فقط دو تا سه روز در هفته بتونیم برای اون وقت بذاریم. برای شروع تمرین ما دو اصل زیر رو معرفی میکنیم اصل اول هماهنگی هستش و اصل دوم بیان میکنه که جلسات تمرین کوتاه مدت ومنظم موثر تر از جلسات تمرین فشرده و ناهموار هستش.

جلسات تمرینی پیوسته روزانه بسیار موثر تر از جلسه طولانی در یک روز خاص هستش. شما ممکن هستش تمرینات خودتون رو به یک روز خاص موکول کنید و در اون روز بیش از سه ساعت رو به تمرین اختصاص بدید ولی تاثیر اون به مراتب کمتر از تمرین روزانه پانزده دقیقه هستش. دلیل این امر این هستش که نوازندگی بر پایه ی حافظه ی عضلانی شکل میگیره که با تمرین پیوسته و منظم باعث پیشرفت شما در آموزش موسیقی میشه.

نکته ی دیگه این هستش که در جلسات تمرینی کوتاه مدت تمرکز شما بر روی تمرینات بیشتر هستش. تصور کنید در یک جلسه تمرینی شش ساعته تقریبا نیمی از اون به صورت ناخودآگاه به چک کردن گوشی، تمرین قطعات پیشین و مورد علاقه، مرور الفبای موسقی و از این قبیل کار ها می گذره. بنابرین بهتر هستش از این متد تمرینی برای پیشرفت بیشتر خودتون بهره ببرید.

ذهن خود رو قبل از تمرین موسیقی آماده کنید

قبل از شروع تمرین، بسیار مهم هستش که از طریق یک چک لیست ذهنی از انگیزه ها، اهداف، انتظارات، حواس پرتی های احتمالی و سعی و کوشش خود برای تمرین موسیقی آماده بشید.

همونطور که آماده تمرین میشید برای خود یادآوری کنید که انگیزه شما برای تمرین موسیقی چه چیزی هستش. این میتونه چیز ساده ای باشه،درباره ی اون خوب فکر کنید.این انگیزه ها میتونه منحصر به فرد باشه و شما رو از سایرین متمایز کنه.

تعیین اهداف کوتاه مدت

گام بعد، تعیین یک هدف کوتاه مدت هستش که میشه اون رو در یک جلسه تمرینی به دست آورد. دستیابی به اونچه که ذهن ما رو به تقویت مثبت رفتار و ما رو به بازگشت به اتاق عمل نگه می داره. اهداف تعیین شده ما رو در جهت تمرین هدایت میکنه و به ما کمک میکنه تا استفاده از ابزار بی قید و شرط رو پیشگیری کنیم.

با این وجود، اگر چه ما باید در طول جلسات تمرینمان اهداف رو تعیین کنیم،ولی باید از انتظاراتی که بیش از حد زیاد هستش، اجتناب کنیم. این ممکن هستش به معنای ضد بصیرتی باشه، به ویژه از کسی که در فرهنگ ایرانی و با انتظارات شدید رشد کرده هستش، اما انتظارات بالایی که به طور مرتب مطابق با آنها نیست، باعث ناامیدی و نارضایتی میشه که میتونه منجر به ناراحتی نسبت به عملکرد او در کوتاه مدت بشه. به عبارت دیگر، اهداف تعیین شده برای هر جلسه تمرینی رو تعیین کنید، اما انتظار نداشته باشید هر بار این اهداف رو به دست بیارید. به یاد داشته باشید که انجام تمرین موسیقی به سادگی و لذت، یک موفقیت هستش. اگر امروز هدف خود رو به دست نیارید، فردا همواره وجود داره.

افکار ذهنی یا حواس پرتی ممکن هستش که در طول جلسه تمرین شما به وجود بیاد، تلاش کنید تا اونها رو به حداقل برسونید. به عنوان مثال، گوشی خودتون رو خاموش کنید. اگر شما رو ناراحت میکنه اشکالی نداره . این فقط طبیعت انسانی هستش و ذهن ما سرگردان هستش. فقط خودتون رو به جلسه تمرین بازگردونید و تمرکز کنید. در نهایت، متعهد بشید تا به شدت درگیر تمرین بشید شما باید این کار رو با تموم وجود انجام بدید.

غلبه بر موانع تمرین موسیقی

آسان هستش که به خودتون بگید که قصد دارید به طور دقیق تمرین کنید تا 15 دقیقه بعد، اما بیشتر از اون، موانعی بوجود میاد. این موانع عبارت هستن از: تعویق، حواس پرتی، شک و تردید و در نهایت کمال گرایی باشه.

تداخل یک مشکل رایج هستش که میتونه با تکنیک های عادت سازی شکل پذیر باشه. به سادگی یک زمان و مکان رو انتخاب کنید که در اون می تونید خودتون رو به تمرین متعهد کنید و اون رو یک هفته یا بیشتر ادامه بدید. قبل از این که بدونید، عادت جدیدی ایجاد می کنید، و عادت ها به طور طبیعی سخت شکسته میشن. اگر بدونید زمان و مکان مناسبی رو انتخاب کردید بسیار خوب هستش و این مورد در بلند مدت تاثیر بسیار خوبی در سطح نوازندگی شما میذاره.

بیاید کمی بیشتر به مانع حواس پرتی بپردازیم. شاید شما قبلا به خودتون گفته بودید که می خواید 15 دقیقه بعد تمرین با تمرکز رو شروع کنید، و شاید شما قبلا یادآورهای ذهنی از اختلالات احتمالی داشته باشید، اما هنوز هم خودتون رو دائما پریشون می کنید. در صورتی که این طور باشه، سعی کنید جلسات تمرین خود رو به بخش های کوچکتر تقسیم کنید. به جای یک جلسه 15 دقیقه ای، سه جلسه 5 دقیقه ای رو با فاصله های کوتاهتر تقسیم کنید تا حواس پرتی رو برای شما به حداقل برسونه. هنگامی که شما احساس کردید که به راحتی می تونید 5 دقیقه در یک زمان رو متمرکز بمونید، به تدریج مدت زمان تمرین خودتون رو افزایش بدید. یادتون باشه زمانی که شما تمرین میکنید، باید سعی کنید به اهدافی که برای خودتون تعیین کردید، دست پیدا کنید.

جلوگیری از حس نا امیدی در یادگیری موسیقی

شک و تردید زمانی بوجود میاد که یکی از انتظارات، بیش از حد معمول تعیین بشه. شک و تردید هم ممکن هستش برای کسانی از ما که عادت به مقایسه خودمون رو با دیگران رو داریم بوجود بیاد. اگه اندیشه ی “من به اندازه کافی خوب نیستم” وارد ذهن شما بشه، ممکنه در مورد نگرش شما نسبت به نوازندگی موسیقی و انتظارات شما باشه. درست هستش که برخی افراد مهارت های خودشون رو سریع تر از دیگران یاد می گیرن، اما این مشکل نباید شما رو از هدفتون دور کنه. حل این معضل به توانایی های شما نسبت به انتظارات و قضاوت شما بر میگرده. به جای اینکه سؤال کنید آیا شما همیشه در ساز خود به اندازه کافی خوب هستید، سعی کنید اهداف ساده تر رو در پیش بگیرید. راه حل برای شک و تردید اعتماد و اطمینان هستش که از طریق تلاش مستمر حاصل میشه. آگاهی از مزایای آموزش موسیقی می تونه انگیزه خوبی برای پشتکار در تمرین موسیقی باشه.

اجتناب از کمال گرایی در مهارت موسیقی

کمال گرایی یک مانع اصلی برای نوازندگان موسیقی هستش. اغلب افرادی که کمال گرا هستن در تلاش های خود برای رسیدن به موفقیت ، وظایف رو از بین میبرن، زیرا اونها موفقیت رو فقط هدف میبینن و راه رسیدن به اون رو در نظر نمیگیرن. اکنون به این مسئله می پردازیم که شما هر زمان مهارت جدیدی مثل مهارت های حرکتی رو برای ارتقای نوازندگی خودتون انتخاب کنید، نباید انتظار داشته باشید که اون رو در زمان شروع به طور کامل و بدون ایراد اجرا کنید چون سازگاری در چنین مهارتهایی نیاز به ماهها یا سالها تکرار و تمرین داره، و حتی پس از اون نیز ممکن هستش هرگز کامل نشه. همه درامرها با همدیگه متفاوت هستن، زیرا اونها در تکمیل سبک خاصی از نوازندگی مشغول به کار هستن، اما این یک انباشت ناسازگاری در تکنیک و زمان بندی هستش که در طول سال ها برداشت میشه. فقط یک ماشین درام میتونه کاملا و به طور مداوم نوازندگی کنه. در این مقاله نمیگیم که ما نباید تلاش کنیم تکنیک کامل رو تمرین کنیم؛ همه چیزهایی که میگیم این هستش که کمال درست تنها برای ماشین ها محفوظ هستش، بنابراین هنگامی که شما در نوازندگی خود اختلاف نظر پیدا میکنید، دلسرد نشید.

ایجاد عادت های تمرینی خوب

ایجاد عادت های تمرینی که به سمت تکنیک کامل کار می کنن که احتمالا یکی از مهم ترین جنبه های این مقاله هستش. همه این آمادگی ذهنی بی معنی هستش وقتی که شما در نهایت تمرین رو با روش غلطی انجام بدید. با رویکرد مناسب برای تمرین، شما فقط باید یک تکنیک جدید رو یک بار یاد بگیرید، به جای این که مجبور بشید چند سال به عقب برگردید تا عادت های بد رو اصلاح کنید.

اولین کاری که باید انجام بدید این هستش که هر زمان برای یادگیری تکنیک جدید هستش و شروع با آرامی باید انجام بگیره. این برای موسیقی، هنرهای رزمی، هنرهای تجسمی و هر چیزی که نیاز به سطح بالایی از هماهنگی فیزیکی داره، صادق هستش. به آرامی شروع کنید تا بتونید آرامش داشته باشید و تکنیک خودتون رو مشاهده کنید. از اونجا که ما به آرامی شروع می کنیم، خطاها در تکنیک ما میتونن به سرعت شناسایی و تصحیح شن.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها