6 ترفند برای افزایش احساس در خوانندگی

6 ترفند برای افزایش احساس در خوانندگی

حتما تا به حال با این جمله روبه رو شدید که فلان خواننده خیلی با احساس می خونه یا احساس در خوانندگی توی بَهمان خواننده موج می زنه، ولی وقتی که شما همون قطعه رو اجرا میکنید شاید احساس کنید که خوانش شما اونقدر که باید و شاید باعث برانگیختگی احساسات نمیشه و با سطح اون خواننده اصلی بسیار متفاوت هستش. چرا این اتفاق می افته؟ یا بهتره بیایم کلی‌تر این سوال رو مطرح کنیم، چطور میشه احساس در خوانندگی رو افزایش داد؟

توی این مقاله می خوایم درباره روش‌های بالا بردن احساس در خوانندگی صحبت کنیم.

شاید خیلی از اساتید خوانندگی به این موضوع اعتقاد باشن که احساس توی خوندن ریشه در قلب شما داره. ولی برای این امرباید از تصورات خودتون کمک بگیرید و یا حتما باید آهنگی که می‌خونید منطبق بر روحیات شما باشه.

نمی خوایم بگیم که این موارد صد در صد هستش چون نمونه های نقص این موارد هم زیاد وجود داشته و داره.

یعنی خیلی از وقتا بوده که خواننده ارتباط کامل با موزیک نداشته ولی به لحاظ بقا توی مارکت موسیقی قطعاتی رو اجرا کرده و در عین حال موسیقی موفقی هم از آب در اومده، پس شاید یه ایده آل برای ایجاد احساس در خوانندگی علاقه خواننده به قطعه باشه ولی این نباید بهانه برای شما باشه که اگر نتونستید یه قطعه رو خوب و با احساس اجرا کنید اون رو پای عدم علاقتون بذارید و بگید چون خیلی دوسش نداشتم خوب هم اجراش نکردم.

احساسات در خوانندگی

اینها رو گفتیم تا بدونید بحث جدیه و همه چی نمی شه بر وقف مرادمون باشه. پس باید برای هر شرایطی شما خودتون رو آماده کنید و بهترین خودتون رو ارائه بدید.

خوب دیگه حالا که تکلیفمون روشن شده بریم سراغ بحث اصلی.

چه عواملی باعث افزایش احساس در خوانندگی میشه؟

در ادامه مطلب می‌خوایم 6 مورد رو مورد بررسی قرار بدیم. شاید موارد دیگه‌ای هم وجود داشته باشه ولی ما اینجا 6 مورد رو بهش اشاره کردیم.

1) انتخاب آهنگ:

اولین مورد مهم برای اینکه احساس رو بتونید تو خوندنتون ایجاد کنید به شما بر نمیگرده، به انتخاب آهنگ توسط شما یا آهنگساز بر میگرده. چون هر خواننده‌ای توی یکسری از تیپیک ها می تونه خوب بخونه. انتخاب ژانر، انتخاب ریتم، انتخاب گام و… خیلی مهمه که اون آهنگ بهتون بیاد و درست انتخاب شده باشه.

2) خواننده قابل بودن:

مورد دوم توی افزایش احساس در خوانندگی اینه که خود شما هم خواننده قابلی باشید، یعنی هر روز سعی کنید تکنیک های خوانندگی رو بیشتر و بهتر تو خودتون تقویت کنید، چون تا وقتی که به فنون و قواعد اصلی خوانندگی اشراف خوبی نداشته باشید نمی تونید احساس رو هم خوب بیان کنید.

مطلب پیشنهادی ما : چگونه خواننده شویم؟

3) جدی گرفتن کار:

مورد سومی که باید رعایت کنید اینه که کار رو کاملا جدی بگیرید. چه زمانی که برای خودتون کاری رو ساختید و یا می خواید آهنگ یک خواننده دیگه رو بخونید ، اگه احساس کنید که من که هنوز اول راهم پس از من انتظاری نمیره همیشه تو این موقعیت باقی می مونید. پس خیلی محکم و استوار تمرین کنید و اون آهنگ رو جوری بخونید که انگار قراره جلوی هزاران نفر اجرا کنید.

چگونه احساس در خوانندگی را افزایش دهیم

4) فضا سازی:

مورد چهارم فضا سازیه، خیلی از هنرجوهای من زمان زیادی رو تو این مرحله صرف می کنن چون بسیار این بخش مهمه و خیلی توی اجرای قطعه به اون ها کمک می تونه بکنه و اگه نتونن اون رو درست انجام بدن مطمئن باشید حتی اگه قطعه لیاقت ماندگاری داشته باشه با اون اجرا حتی خوب شنیده هم نمیشه چه برسه به ماندگاری!

بذارید یه سوال ازتون بپرسیم: می دونید چرا هنر موسیقی و اللخصوص آواز هنر بالاتریه از نمایش و سینما؟

یه بازیگر وقتی خوب بازی می کنه که فراخور نقش خوب گریه کنه، خوب بخنده و … در عین حال بیننده اثر، هم اون اجرا رو میبینه و هم می شنوه پس راحت تر تحت تاثیر قرار میگیره، ولی در خوانندگی اینطور نیست. چون در این هنر ما فقط با گوش مخاطب در ارتباط هستیم پس تمام احساس رو باید از طریق همین یک کانال به مخاطب برسونیم، حتی اگر زبان ما رو ندونه باید احساس خوانش ما رو درک کنه یعنی اگر داریم در فراق یک عشق صحبت می کنیم احساس دلتنگی مار و درک کنه. اگر از خیانت می خونیم تنفر رو احساس کنه، یعنی شادی، غم، خشم، کینه، دلخوری و هرنوعی از احساس که در شعر هست رو خواننده باید به مخاطب القا کنه.

برای اینکه بتونه این کار انجام بشه بهترین حالت اینه که خواننده خودش فضای ترانه رو برای خودش تداعی کنه و داستانی از خاطرات خودش رو هم سو با اون ترانه کنه و به نوعی سناریو ذهنی ترانه رو در مغز خودش کارگردانی کنه، اینجوری خیلی راحت می تونه احساس ترانه رو به مخاطب برسونه حتی اگه زبان مشترکی نداشته باشین.

5) استفاده از میمیک صورت:

مورد پنجم استفاده از میمیک صورت هستش. برای بیان قوی تر احساسات، این مورد شاید خودش بخش مکمل مورد چهارم باشه. چون عملا ازتون می خوایم علاوه بر اینکه دارید کارگردانی آهنگ و ترانه رو می کنید باید خودتون هم توی اون بازی کنید و حتی بعضی وقتا کار سخت تر هم میشه و باید نقش چند نفر رو اجرا کنید مثلا زمانی که متن ترانه حالت دیالوگ گونه بین دو نفر باشه، شما باید حالت هر کدوم از نقش ها رو تو چهرتون ایجاد کنید. این کاربه شما کمک میکنه که احساس از پشت نقاب چهره شما به بیرون بریزه و مخاطب رو تحت تاثیر قرار بده.

نحوه افزایش احساس در صدا

6) مشاوره گرفتن از فردی با سواد:

مورد ششم مشاوره گرفتن از یک فرد دلسوز و ترجیحا با سواد موسیقی هستش. طبیعتا توی طراحی آهنگ خیلی خوبه که یه همچین فردی رو به همراه داشته باشید که بهتون بتونه توی اون مشاوره و کمک فکری بده، مخصوصا توی اوایل مسیر که هنوز خیلی سبک مشخصی ندارید.

این شش مورد اساسی ترین مواردی بود که برای افزایش احساس در خوانندگی میتونه موثر باشه. فقط باید یادتون باشد همیشه نمی تونید تمام آهنگ ها رو با احساس بخونید پس بهتره سبک، استایل و گام خودتون رو پیدا کنید. اون وقت هرچی که توی این مسیر باشه و در عین حال 6 مورد بیان شده هم رعایت بشه امکان نداره که احساس توش موج نزنه.

تست صدا در آکادمی خوانندگی پورپروین

آکادمی پورپروین دوره آموزش خوانندگی خود علاوه بر آموزش اصول صفر تا صدی خوانندگی به مسائل کلیدی و نکاتی ریز چون احساس در صدا هنگام خوانندگی میپردازد که به خوانندگان کمک فراوانی در ایجاد یک مارکت موسیقی در ایران میکند.

و همچنین آکادمی پورپروین پکیج دوره جامع آموزش خوانندگی به صورت غیر حضوری را برای شما فراهم کرده تا شما به رویای خودتون دست پیدا کنید.جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها