آیا از تاثیر موسیقی بر انسان چیزی می دانید؟

دقت کردید که با گوش دادن به موسیقی که به اون علاقه داریم، روزمونو بهتر شروع می‌کنیم و کارامون بهتر پیش میرن؟ حالا بهتره بدونیم که تاثیر موسیقی بر انسان چیه و حتماً رابطه معناداری بین موسیقی و بدن انسان وجود داره.

در واقع بسیاری از آدم‌ها، ترجیح میدن تا برای آرامش بیشتر به دل طبیعت بزنن و از موسیقی طبیعت لذت ببرن. همین صدای پرنده‌ها و رودخونه‌ها یکی از آرام‌بخش‌ترین موسیقی‌هایی که از بچگی شنیدیم.

پس می‌تونیم بگیم که تأثیر موسیقی بر انسان می‌تونه خیلی زیاد باشه و زندگی مارو بسازه. تحقیقات نشان دادن که موسیقی تاثیر بسیار زیادی بر ابعاد جسمی و معنوی ما میزاره.

آشنایی با تاثیر موسیقی بر انسان

منظور از تاثیر موسیقی بر انسان تاثیر گذاشتن بر روی ذهن و وضعیت روحی و جسمی می باشد. تک تک نت های موسیقی بر انسان تاثیر دارد. ما در این بخش به بررسی کامل تاثیر موسیقی بر ذهن و روح انسان پرداخته ایم:

تاثیر موسیقی بر ذهن انسان

به‌طور کلی اولین تأثیر موسیقی، بر روی ذهن ما اتفاق می‌افته و دانشمندان هم این موضوع رو تأیید کردند. در واقع موسیقی اول توی ذهن ما باعث ایجاد تغییر می‌شه و اگه ما اون تغییر رو جدی بگیریم و قبولش کنیم، تأثیرشو توی قسمت‌های مختلف زندگیمونم می‌تونیم حس کنیم.

امروزه موسیقی همراه همیشگی ماعه و به‌عنوان محرک عمل می‌کنه. یعنی اگه ما حال خوبی نداشته باشیم، با گوش دادن به موزیک غمگین یا آروم، اون موسیقی می‌تونه حال مارو بدتر کنه.

تاثیر مغز بر ذهن انسان

همچنین اگه مثلاً با دوستامون تو سفر شمال باشیم و قصد اینو داشته باشیم که حالمون بهتر و شادتر بشه، صد درصد موزیک شادی رو انتخاب می‌کنیم تا حالمونو تو لحظه عوض کنه و بتونیم از سفرمون لذت خیلی بیشتری ببریم. پس می‌تونیم بگیم محرک حال آدما در واقع همون موسیقیه و این مثالایی هم که گفتیم، تأثیر موسیقی بر انسان رو بیشتر تأیید می‌کنن.

تاثیر موسیقی برای درمان بیماری‌ های ذهنی

همونطور که گفتیم، هر موسیقی می‌تونه یه جرقه تو ذهن ما ایجاد کنه و تا مدت‌ها هم باقی بمونه. معمولاً به بیمارایی که مشکلات ذهنی پیدا کردن و در اثر از دست دادن نزدیکانشون، ذهنشون کاملاً بهم ریخته، موسیقی خوب تجویز میشه.

معمولاً تو این مواقع، اگه فرد بیمار دوست نزدیکی داشته باشه و اون بدونه که بیمار با چه موزیکایی خاطره خوب داره، با پخش شدن مداوم این موسیقی تو گوش بیمار، بعد از یه مدت کوتاه، به سرعت می‌بینیم که اون فرد چقدر حالش بهتر شده و راحت‌تر تونسته تا به زندگی عادی خودش برگرده. جهت کسب اطلاع از افزایش اعتماد بنفس در خوانندگی اینجا کلیک کنید.

پس اگه حال روحی خوبی ندارید و می‌خواید حالتون بهتر شه، حتماً از آهنگایی که باهاش نوستالژی خوبی دارید استفاده کنید تا بازم تأثیر موسیقی بر انسان رو بهتر درک کنید. دانشمندا هم این نکته رو تأیید کردن و گفتن که ذهن بیمارای اسکیزوفرنی نسبت به موسیقی تونسته آلارم‌های مثبتی رو نشون بده.

تاثیر موسیقی بر افزایش تمرکز و حافظه

میشه گفت که تأثیر موسیقی بر انسان فقط به بیمارای ذهنی کمک نمیکنه و در افزایش تمرکز و حافظه هم تأثیرش به‌نسبت زیاده. گروهی از دانشمندا اومدن با استفاده از یک تست اینو ثابت کردن که موسیقی می‌تونه حافظه رو خیلی قوی کنه.

دو گروه از آدما شکل گرفتن و قرار شد که در مدت زمانی یک سری از اعداد رو حفظ کنن. نکته مهم ماجرا این‌جا بود که برای گروه اول موسیقی کلاسیک پخش شد ولی گروه دوم مجبور بودن بدون موسیقی کلمات رو حفظ کنن.

اما نتیجه تست خیلی هیجان‌انگیز بود. به جرأت میشد گفت که گروه اول که موسیقی کلاسیک گوش دادن، خیلی بهتر تونستن تا اعداد رو حفظ کنن. اگه بخوایم خیلی دقیق‌تر به ماجرا نگاه کنیم، وقتی گوش انسان موسیقی کلاسیک رو می‌شنوه، در واقع حواس پنجگانمون متمرکز میشه رو موسیقی و ناخودآگاه تمرکز آدم با ضریب خوبی بالا میره.

تقویت حافظه با موسیقی

اینجاس که میشه بازم از تأثیر موسیقی بر انسان بیشتر و بیشتر گفت. البته بهتره داخل پراتز بگیم که گوش دادن به موسیقی‌های انگیزشی هم میتونه تو بیشتر مواقع کمک بیشتری به انسان برای یادگیری کنه و در واقع امید رو هم در کنار تمرکز به ما می‌ده تا بتونیم شرایط سخت رو پشت سر بذاریم و از پسش بربیایم.

احساس رضایت از زندگی

گروهی از دانشمندان، مغز انسان رو وقتی که در حال گوش دادن به موسیقی آرام بخش یا شاد بودن در نظر گرفتن. اونا به این نتیجه رسیدن که مقدار زیادی هورمون دوپامین تو مغز ترشح میشه که می‌تونه باعث بشه که خیلی از مشکلاتو فراموش کنید و خوشحال به‌نظر برسید.

این هورمون معمولاً وقتی که ما خیلی خوشحالیم یا اینکه رابطه عاطفی مثبتی رو تجربه کردیم ترشح میشه و با احساس رضایت‌مندی رابطه مستقیم داره. پس بهتره تا قدر موسیقی رو بهتر بدونیم و از گوش دادن به موسیقی که به ما امید به زندگی می‌ده غافل نشیم.

احساس رضایت از زندگی با موسیقی

تحقیقات دیگه‌ای که انجام شده، اینو ثابت کرده که اگه 15 دقیقه به موسیقی دلخواه خودتون گوش بدید، تا حد زیادی می‌تونید تا اون حس تنها بودن یا نارضایتی رو خیلی راحت از بین ببرید و به زندگی عادی ادامه بدید.

در واقع خیلی از ماها به زندگی شهرنشینی عادت کردیم و بدون اینکه بدونیم، افسردگی اومده سراغمون. پس شاید نتونیم هر روز به دامن طبیعت بریم و از موسیقی طبیعت استفاده کنیم، ولی به‌جاش می‌تونیم تا موسیقی که بهمون آرامش میده رو دانلود کنیم و اون حال خوبو به خودمون هدیه بدیم، حتی وقتی که تو مرکز شهریم و تو ترافیک پر از دود و سر و صدا گیر کردیم. این دقیقاً همون تأثیر موسیقی بر انسانه که نباید ساده از کنارش رد بشیم.

تأثیر موسیقی بر وضعیت روحی و جسمی انسان

علاوه بر اینکه موسیقی بر مغز انسان تاثیر گذار می باشد همچنین بر روی جسم انسان و روح انسان نیز تاثیر بسزایی دارد:

کاهش استرس و اضطراب

حتماً آدمای زیادی رو دیدید که با گوش دادن به موسیقی تونستن حال بد خودشونو خوب کنن. مثلاً وقتی که قراره یه مصاحبه کاری داشته باشی یا اینکه یه ارائه مهم تو دانشگاه یا کلاس درس داری، بنظرت چی می‌تونه بیشتر از همه آرومت کنه و استرستو از بین ببره؟ بله درست حدس زدی، تأثیر موسیقی بر انسان این‌جا هم خودشو نشون داد.

کاهش اضطراب با آهنگ گوش دادن

موسیقی یکی از اون مواردیه که می‌تونه سطح هورمون کورتیزول که همون عامل استرسه رو تو بدن کاهش بده. پس اگه می‌خوای تو موقعیتای پراسترس زندگیت شجاع‌تر به‌نظر برسی و با مسائل مختلف زندگیت خیلی راحت کنار بیای، بهت توصیه می‌کنم حتماً موسیقی آرام‌بخش گوش بده.

تو بعضی از موارد هم تأکید شده که موسیقی می‌تونه کمک بیشتری تو کنترل استرس، به نسبت داروهایی مانند پروپرانول بکنه. دلیلشم خیلی سادس.

در واقع ذهن انسان خیلی باهوشه و وقتی از دارو برای کنترل استرس کمک بگیری، بعد از یه مدت دیگه مغز و بدنت به اون دارو جواب نمی‌ده و بازم روز از نو و روزی از نو. پس حتماً تأثیر موسیقی بر انسان رو بیشتر مطالعه کن.

افزایش متابولیسم بدن در هنگام ورزش

اگه تأثیر موسیقی بر انسان رو جدی نگیریم، نمی‌تونیم به این نتیجه برسیم که موسیقی خوب می‌تونه متابولیسم بدن رو هنگام ورزش افزایش بده. خیلی از ماها فکر می‌کنیم که وقتی توی باشگاهای بدنسازی یا اروبیک موزیک پخش می‌کنن فقط بخاطر اینه که فضای باشگاه جذاب‌تر به‌نظر برسه، اما واقعاً اینطور نیست و موسیقی می‌تونه مثل یه معجزه روح و روان ما رو برای ورزش آماده کنه.

افزایش متابولیسم بدن در هنگام ورزش

تحقیقاتی که تو این زمنیه انجام شده، نشون داده که تأثیر موسیقی بر انسان وقتی که داره ورزش سنگینی مثل بدنسازی رو انجام می‌ده، خیلی زیاده و ناخودآگاه ذهن ما برای اون آماده میشه و در نهایت هم متابولیسم بدن افزایش پیدا می‌کنه. پس اگه دنبال دوپینگ ذهنی و بدنی واسه ورزش کردن هستی و نمی‌خوای براش هزینه زیادی کنی، حتما موسیقی رو امتحان کن.

افزایش جسارت در مقابله با دیگران

به‌طور کلی می‌تونیم بگیم که موسیقی دوای هر دردیه و هر نوع درد روحی و جسمی‌رو می‌تونه تا حدودی بهبود بده. پس بهتره تا تأثیر موسیقی بر انسان رو برای افزایش جسارت هم بهتر یاد بگیریم. خیلی از آدمایی که تو دوران کودکی و نوجوونی تا حدی منزوی و گوشه گیر بودن، تو ناخودآگاهشون دوس داشتن که با بقیه بتونن بهتر ارتباط بگیرن.

به‌طور مثال موسیقی رپ و راک که تا حدودی تنده، می‌تونه این جرقه رو تو ذهن ما روشن کنه تا اگه آدم خجالتی هستیم، بتونیم جسارت بیشتری به خرج بدیم و با اطرافیانمون راحت‌تر ارتباط بگیریم. پس هیچوقت ساده از کنار تأثیر موسیقی بر انسان رد نشو.

خواب بهتر با موسیقی

آخرین آمار از کیفیت خوابیدن شهروندان آمریکا نشون داده که حدود 35 درصد از این افراد نمی‌تونن خواب راحتی تو شبانه‌روز داشته باشن و ازش رنج می‌برن. یکی از دلایلی که باعث میشه خواب کمتری داشته باشیم، فکر زیاده. محققان ثابت کردند که دوای این درد هم موسیقیه.

خواب بهتر با موسیقی

موسیقی کلاسیک تا حد زیادی می‌تونه کمک کنه تا خواب راحت‌تری داشته باشی. خیلی از آدما که تو طول روز نمی‌تونن موزیک گوش کنن، بهتره تا موقع خواب این کارو انجام بدن و بی‌خوابیشون تا حد زیادی درمان بشه.

همچنین بخوانید : موسیقی درمانی چیست ؟ ( معرفی انواع روش های آن )

اگه دقت کرده باشید، قدیمیا هم وقتی شب موقع گوش دادن به رادیو خوابشون می‌برد. اینم یه سند دیگه واسه تأثیر موسیقی بر انسان و بی‌خوابیاش.

نتیجه‌گیری

همونطور که گفتیم، تأثیر موسیقی بر انسان می‌تونه خیلی زیاد باشه و مثل یه مخدر تو ذهن انسان عمل کنه. به‌طور قطعی موسیقی اولین تأثیر رو روی ذهن می‌ذاره و موجب میشه تا هورمون‌های مضر مثل کورتیزول که عامل اصلی استرس هستن رو کمتر تولید کنه.

تأثیر دیگش روی هورمن‌های مفیده، به این صورت که با ترشح هورمون دوپامین تو بدن، باعث میشه که احساس رضایت از زندگی بیشتر بشه. به‌طور کلی اگه دنبال اینی که روند و ریتم زندگیت بهتر بشه و شبانه روز بهتری رو سپری کنی، توصیه می‌کنم که حتما گوش دادن به موزیک رو فراموش نکنی و اونو تو برنامه روزانت قرار بدی تا با تأثیر موسیقی بر بدن بیشتر آشنا شی.

تست خوانندگی و آموزش خوانندگی در آکادمی پورپروین

تست خوانندگی رایگان و آموزش خوانندگی در آکادمی خوانندگی پورپروین

آکادمی پورپروین پکیج دوره جامع آموزش خوانندگی به صورت غیر حضوری را برای شما فراهم کرده تا شما به رویای خودتون دست پیدا کنید.جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 7789 3838 021 تماس بگیرید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها