آموزش آواز پاپ ایرانی برای مبتدی گام به گام

آموزش آواز به صورت گام به گام

خیلی از افراد وقتی کلمه آوازخوانی رو می‌شنوند تنها چیزی که به ذهنشون میاد؛ چه چهه و ردیف آواز ایرانی و این طیف مسائل است اما حقیقت این است که عبارت “آواز خواندن” به خوانندگی در هر سبکی اطلاق می‌شود و آموزش آواز یعنی آموزش تکنیک‌های اون فضا مثل آموزش آواز پاپ، آموزش آواز جز و … که به ترتیب یعنی آموزش تکنیک‌های خاص فضای پاپ و جز.

حالا شاید چیزی که ذهنتونو درگیر کنه این باشه که تکنیک‌های هر کدوم توی چه چیزی فرق دارد؟ تفاوت تکنیک‌ها در هر فضایی برمی‌گردد به شکل تحریرها، لحن‌ها و حتی مدل استفاده از محدودهای صوتی و چیزهایی از این قبیل.

استعداد آوازخوانی در کدام سبک‌های موسیقی را دارم؟

عوامل زیادی می‌تواند روی این قضیه تاثیر بگذارد، ولی دو عامل بیشترین تاثیر را دارد:

  • سلیقه شخصی خود خواننده و هنرجو.
  • ویژگی‌های صدا به کدام سبک نزدیک‌تر است.

مثلاً در سبک کلاسیک اصولاً کسانی که حجم صدای بالایی دارند موفق‌تر هستند، با اینکه پیدا کردن حجم صدای بالا هم با تمرین و آموزش امکان‌پذیر است ولی کسی که به ذات حجم صدای بالایی دارد، راحت‌تر می‌تواند در فضای کلاسیک وارد شود. یا مثلاً در سبک سنتی یا کلاسیک ایرانی کسانی که وسعت صدای بالاتری دارند موفق‌تر هستند.

اشتباه متداولی که علاقمندان به خوانندگی انجام می‌دهند این است که از همان ابتدا وارد مسیر آموزش آواز متناسب با سلیقه‌شون می‌شوند، در صورتی که باید قبل از هر چیز، موارد ابتدایی و بیسیک ( مانند صداسازی و تکنیک های عمومی) را یاد بگیرند تا حنجره‌شون آماده شود.

علت این قضیه هم این است که حنجره باید تقویت و تربیت شود، از جهت طنین، وسعت، حجم صدا، توانایی تحریر و ویبره، اینکه بدون فشار توانایی آواز خواندن را داشته باشند تا از آسیب‌های احتمالی به حنجره جلوگیری شود و فرد بتواند داینامیک صدا را به صورت اصولی تغییر دهد. 

چگونه آواز خواندن را یاد بگیریم؟

خوانندگی بیشتر از یک صدای ذاتی، به میزان مهارت و هنر خواننده نیاز دارد و فرایندی است که بدون شک، با یک آموزش صحیح و با تلاش شخصی، کاملاً دست یافتنی است!

ما می‌دانیم شما به چه چیزی نیاز دارید! کافی است که شروع کنید به آموزش خوانندگی!

آکادمی خوانندگی پورپروین هر آنچه که برای تبدیل شدن شما به یک خواننده نیازه رو برای شما گرد هم آورده و با آموزش آواز پاپ و ایرانی، شما رو به یک خواننده حرفه‌ای تبدیل می کنه.

در این مقاله هم، چیزهایی که برای شروع آموزش آوازخوانی باید باهاشون آشنا بشید رو در اختیار شما می‌گذاریم. تا آخر این مقاله با آکادمی پورپروین همراه باشید تا گام به گام، به آموزش آواز بپردازیم.

1) تکنیک‌ های صداسازی را تمرین کنید

به یاد داشته باشید که حنجره‌ی شما هم، مانند تمام ماهیچه‌های بدن شما، قابل پرورشه. همونطور که برای پرورش و فرم دهی ماهیچه ی بازوتون به تمرین و ورزش پیاپی و اصولی نیاز دارید، در آموزش آوازخوانی هم برای پرورش حنجره تون به تمرین و تکرار نیاز خواهید داشت.

تکنیک‌های صداسازی و آواز خوانی را تمرین کنید

در واقع این تمرین، پرداختن به یک سری اصول و تمرین از پیش تعیین شده برای ادای نت‌ها و پرورش ماهیچه‌های حنجره است و صرفاً با عربده کشیدن، حنجره‌ی هیچکس باز یا تقویت نمیشه!

در آموزش صداسازی یاد می‌گیرید که چطور از حنجره‌ی خودتون به درستی استفاده کنید و هر نت رو از کدوم قسمت بدن (دیافراگم، حنجره، بینی و سینوس ها) ادا کنید.

اگر می‌خواهید صدای خودتون رو باز کنید و اگر می‌خواهید حنجره‌ای قوی و آماده داشته باشید، از روز اول خوانندگی تا آخرین روز زندگی‌تون، باید به طور مرتب تمرینات صداسازی رو انجام دهید.

فراموش نکنید که خوانندگی با این ‌که کاری ساده است و همه قادر به انجامش هستند، اما در عین سادگی، دشوار هم هست و دشواری اون تنها در همین ثبات و استمرار تمریناتش است. اگر مدتی دست از تمرینات صدا سازی بردارید، به اصطلاح هرچی رشته کردید پنبه میشه.

بنابراین در این زمینه استمرار داشته باشید و فراموش نکنید که با تمرینات صحیح و یادگیری شکل صحیح ادای کلمات، شما فارغ از اینکه چه جنس صدایی دارید، یاد می‌گیرید که چه‌جوری بخونید تا همه از خوندن شما لذت ببرند.

همین الان آموزش صدا سازی و تمرینات آواز (7 فرمان) را به سادگی دریافت کن.

2) با زبان خواندن و نوشتن موسیقی آشنا شوید

زبان موسیقی، زبان بیان صداها است و نوشتن و خوندن موسیقی از آنچه که فکر می کنید، آسون تره.

نت‌خوانی، یکی از گام‌های آموزش خوانندگی است که به وسیله‌ی اون می تونید به آموزش آواز و تمرین آواز بپردازید.

پس تا زمانی که این کار رو پشت گوش بندازید، خودتون رو از بقیه‌ی نعمت‌های موسیقی هم دریغ کردید.

لطفا از یادگیری نت‌ها فراری نباشید! یاد گرفتن خوندن و نوشتن در موسیقی کاملاً شبیه خوندن و نوشتن زبان فارسی و بسیار آسون‌تر از اون هم هست.

با زبان خواندن و نوشتن موسیقی آشنا شوید

همونطور که در زبان فارسی 32 حرف داریم، در زبان موسیقی هم 7 نت داریم که احتمالاً همگی نام اون‌ها را می‌شناسید “دو، ر، می، فا، سل، لا، سی”.

نت های موسیقی و خطوط حامل را بشناسید.

این 7 نت به صورت دایره وار تکرار می شن و به هر دوره‌ی تکرار اون، میگن یک اکتاو.

همونطور که در زبان فارسی با ترکیب 32 حرف، کلمه‌ها و جمله‌ها به وجود میان، با ترکیب این 7 نت موسیقی هم، میزان‌ها و ملودی‌ها ساخته میشن و میشه اون‌ها رو نوشت و به دیگران منتقل کرد.

بجای این که در فارسی روی یک خط حروف رو قرار دهیم، در زبان موسیقی نت‌ها رو بر روی 5 خط که به خطوط حامل معروف هستند، می نویسیم.

سرتون رو درد نیارم! هر صدا، در جایی دقیق بر روی این خطوط قرار می‌گیره و یادگیری تمام اونا کمتر از یک روز زمان می بره! پس این زمان کم رو خرج کنید و برای همیشه زبان خواندن و نوشتن موسیقی را بیاموزید تا به ادامه آموزش آواز بپردازیم.

3) با اصول سلفژ و گام های موسیقی آشنا شوید

گام بعدی که بعد از یادگیری خوندن نت ها باید برای آموزش آواز خوانی بردارید، ادای صحیح صدای نت‌ها و درک فاصله‌ی موسیقیایی بین اون‌ها است.

اگه بخواهیم به زبان ساده صحبت کنیم، به علم ادای صحیح صداها و نت‌ها، سلفژ و به درک فواصل بین نت ها، گام گفته میشه. بنابراین شما بعد از یادگرفتن نت ها، باید به نحوه‌ی صحیح ادای اون‌ها بپردازید و برای این کار، اصول سلفژ و گام شناسی رو پله به پله آموزش ببینید.

با اصول سلفژ و گام های موسیقی آشنا شوید

آموزش سلفژ و آشنایی با گام‌های موسیقی هم کار چندان دشواری نیست و نیاز نیست که اون رو سخت بگیرید. تمام این‌ها متشکل از یک سری تئوری ساده و تمریناتی اصولی و عملیه که همه می تونن طی آموزش آواز، اون‌ها را فرابگیرند.

متاسفانه این کار، یک فرایند تئوری نیست که بشه اون رو بر روی کاغذ آورد و باید به صورت عملی به تمرین آواز با یک ساز و یک استاد موسیقی بپردازید. وگرنه در همین مقاله، گام به گام اون رو به شما یاد می دادیم.

4) جای صدای خودتان را پیدا کنید

حالا که می تونید نت‌ها رو بخوانید و بنویسید و با اصول سلفژ هم آشنایی پیدا کردید، وقت اینه که گستره‌ی صوتی خودتون رو پیدا کنید. حنجره‌ی هر انسان بسته به جنس اون از نظر زیر و بم، در یکی از دسته بندی‌های جهانی قرار می گیره.

به طور معمول هر حنجره‌ی طبیعی در صورت پرورش صحیح، می تونه بین 1.5 تا 2 اکتاو نت رو به راحتی ادا کنه.

جای صدای خودتان را پیدا کنید

اما این که این تعداد نت، در کدام گستره‌ی صدایی (باس، تنور، باریتون، آلتو، سوپرانو) قرار داره، چیزیه که بعد از نت خوانی و سلفژ می تونید اون رو بفهمید.

این که لزوماً یک نفر بتونه گام بالایی رو بخونه، دلیل بر توانایی و استعداد خدادادی او نیست! بلکه درستش اونه که هرکسی در جای صدای خودش، نت‌ها رو به درستی و با لطافت یا صلابت لازم بیان کنه.

در واقع گستره‌ای از نت‌ها که حنجره‌ی شما بدون فشار بیش از حد قادر به ادای اون هاست، جای صدای شماست و از اون به بعد شما باید سعی کنید تا همه‌ی ترانه‌ها رو در جای صدای خودتون بخونید.

جهت کسب اطلاع درمورد ردیف آوازی کلیک کنید.

تکنیک‌ های دیگر آموزش آواز خواندن

آموزش آواز خواندن بجز تمریناتی که از اون‌ها یاد کردیم، شامل نکات مهم دیگری هم هست.

برای خواننده شدن، صرفاً اینکه نت خوانی و سلفژ بدانید و به تمرینات اصولی آواز بپردازید، کفایت نمی کنه، چرا که ترانه خواندن، کاری چالش برانگیزه و ممکنه تمرینات شما برای خواندن ترانه‌های دشوار، کافی نباشه.

شما باید نکات مهم دیگری رو هم فرا بگیرید که با آموزش آواز در «آکادمی پورپروین» تمامی اون‌ها به شما آموزش داده خواهد شد.

این نکات مهم که کم هم نیستند شامل موارد زیر هستند: 

  • چطور تنفس خودمون رو مدیریت کنیم؟
  • چطور بر روی استیج بایستیم و حرکات خودمون رو با آهنگی که می خوانیم هماهنگ کنیم؟
  • چطور از حنجره‌ی خودمون مراقبت کنیم؟
  • برای تقویت حنجره چه غذاهایی مفیده؟
  • برای جلوگیری از آسیب دیدن حنجره چه نکاتی رو باید رعایت کنیم و چه خوراکی هایی رو نخوریم؟
  • چطوری در مارکتینگ موسیقی ایران موفق بشیم؟

هر کدوم از این نکات، می تونه نقش بسزایی در فرایند آموزش آواز شما داشته باشه. به شرط این که بدانید چگونه و کجا از اون‌ها استفاده کنید. بنابراین علاوه بر اصولی که از اون‌ها یاد کردیم، یادگیری این نکات رو هم هنگام تمرین آواز از یاد نبرید.

خواننده شدن کار دشواری نیست و هرکسی که بهش علاقه داشته باشه، می تونه گام به گام اون رو فرا بگیره و با تمرین و تلاش و پشتکار، خودشو به یک خواننده‌ی حرفه‌ای تبدیل کنه.

تست صدا و آموزش خوانندگی در آکادمی پورپروین

اگه شما هم رویای خواننده شدن در سر دارید و هنوز برای دستیابی به رویای خود هیچ اقدامی نکردید، همین الان میتونید آموزش خوانندگی رو شروع کنید. می تونید برای تست خوانندگی اقدام کنید و همچنین ما در آکادمی پورپروین پکیج دوره جامع آموزش خوانندگی به صورت غیر حضوری آموزش گام به گام خوانندگی را برای شما فراهم کردیم تا شما به رویای خودتون دست پیدا کنید.

شما می تونید با طی کردن تک تک گام های خوانندگی که در این آموزش و در دوره آموزش خوانندگی پایه به اونا اشاره کردیم، به سادگی تبدیل به یک خواننده‌ی حرفه‌ای بشید و جای خودتون رو در مارکت موسیقی ایران باز کنید و به رویای خودتون برسید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
گلرخ معروضی
گلرخ معروضی
بهمن 21, 1399 14:38

سلام. آیا در دوره های ویدیویی آموزش خوانندگی نت خوانی هم آموزش داده میشود ؟‌

لیان
لیان
پاسخ به  گلرخ معروضی
بهمن 27, 1399 10:13

درور خیر. دوره فقط صداسازی و خوانندگی هستش

بهنام حضرتی
بهنام حضرتی
مهر 21, 1401 00:20

نمونه اموزشی بزارید

لیان
لیان
پاسخ به  بهنام حضرتی
آبان 11, 1401 11:28

درود بر شما
نمونه آموزش ها رو در بخش آموزش خوانندگی میتونید مشاهده کنید

امیرسام‌ بشاورد
امیرسام‌ بشاورد
اسفند 7, 1402 12:36

سلام برای آموزش صدا ولحن صحبت کردن ایمیل زدم

لیان
لیان
پاسخ به  امیرسام‌ بشاورد
اردیبهشت 22, 1403 11:48

درود بر شما
دوره های ما برای خوانندگی هستش و برای بیان کاربرد نداره